Mitt fiskeminne

Sommaren 2010 åkte jag och min mamma upp till Norrland för att besöka vårt sommarhus och hade även blivit erbjudna att åka ut och fiska  öring nån kväll. Mitt intresse till fiske hade just tagit sin början jag såg väl fram emot att åka ut. Men det jag inte visste var att denna dag skulle bli ett av min bästa fiske minnen som skulle komma ihåg resten av livet.

 

Dagen kom då vi skulle ut och förväntningarna var höga på att få fisk. Mammas bekant Åke, hade tagit med sig sitt barnbarn Felix som var i jämnårig med mig. Som alla 10 åringar skulle man såklart vara värst och bäst. Men det var något särskilt med den här Felix, hans personlighet och snällhet gjorde honom till någon speciell för mig, han blev och är  fortfarande en av mina bästa vänner! Vi kommer fram till öringån och jag får låna ett spö av Felix och han ger mig instruktion var jag ska kasta. Felix börjar fiska. Minuten senare börjar han hiva fisk efter fisk och som sagt jag var bara 10 år och avundsjukan började komma  och jag börjar att desperat byta ställe efter ställe för också ha lyckan till en fisk men det blir inte bättre Efter det trodde  jag iallafall. Jag tittar upp och plötsligt hör man Felix skrika den är en finare! Åke Felix farfar hämtar håven och går fram:

-Oj en fin matfisk!

-Håva håva! skriker Felix

Ja! Hör man över hela ån och jag går fram och ser en enorm fisk i mina ögon men då händer det osannolika Felix ger över sitt spö till mig och flyttar sig testa du, det finns flera! Jag går fram och testar några kast och det lönade sig.

– Napp napp! ropar jag

– Bra Johan ! ropar Felix

En liten öring bryter vattenytan och jag blir helt överlycklig. Efter det släppte fisket helt vi börja hiva fisk efter fisk och jag börjar tro att det är paradiset plötsligt hör vi ett skrik och en stor rovfågel cirkulerar över oss och jag får en av mina bästa naturupplevelser i mitt liv. Vi tar en paus från fisket och går och grillar korv, men jag vill inte ge mig jag tar ett kast och plötsligt så rycker till.

 – Den är stor! utbrister jag

  – Bra Johan  säger Felix

 – Oj den är upp mot kg säger Åke

Nervositet blir stor och jag vill verkligen inte tappa den en hård kamp och en fin bäcköring kommer upp och till vår förvåning hittar jag en sork i öringens mun! Tyckte såklart att det var  skit häftigt  med öringen och sorken medans dem andra tyckte det var mest äckligt. sedan togs Fisken upp och avlivad vi bestämmer oss för att den fisken blev den sista  för dagen och bestämde oss för att grilla korv och sedan åka hem. Hemresan var faktiskt väldigt tyst med när vi kom så ploppar Åke ur sig

– Visst var det kul grabbar? frågar Åke glatt

–  ja jättekul! säger jag

– ja, men Johan ska vi ses imorrn? undrar felix

– ja! svarar jag med ett leende

Så med den norrländska naturen och en nyfunnen vän och en fiske  och naturupplevelse som är och förblir oförglömlig är detta ett och mitt bästa fiske minne som kommer leva kvar resten av mitt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *