Första flugfångade öringen

Min första flugfångade Öring

Det var en varm augustimorgon. Inte ett moln på himmelen och insektslivet var på topp. Men inte ett enda vak syntes på vattenytan. Jag beslutade mig för att gå lite längre ner i bäcken där jag hört från min lokala sportfiskebutik ska hålla mycket öring. Men inte någon aktivitet på ytan.

Jag bestämde mig för att testa en nymf en av dom första jag bundit. Just denna nymfen liknande inte någonting. Den hade ett chrystal chenille torax ett guld huvud och en vit kropp. Jag trodde ingenting på denna fluga aldrig använd bara legat längst bak i flugasken och inte gjort någon nytta. Jag beslutade mig ändå för att använda den. Jag la den uppströms och lät den sjunka ner i djuphåla jag bestämt mig för att fiska i. Rätt som det var så kände jag hugget, jag gjorde ett snabbt mothugg och satte kroken i överläppen. Fisken som var en finare bäcköring gav en rätt bra kamp på mitt #5 Loop spö. Jag satte ner handen i vattnet och tog upp öringen bara så att ryggfenan syntes. När kände hur det började pirra i hela kroppen när jag krokade av fisken tog en snabb bild och åter utsatte öringen, en fin bäcköring 20 cm lång och vägde 200 gr. Den vackra guldiga rödprickiga skönheten fick simma tillbaka och jag var så glad. Jag tänker ibland tillbaka på denna augustidag 2013 och jag undrar om öringen kommer ihåg mig och om jag snart skall få se henne igen.

Tobias Landström

En kommentar till “Första flugfångade öringen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *