Storsej

Ett fiskeminne

De karga bergen som störtar rätt ned i havet, alla båtar som prövar lyckan och strömmens virvlar som uppstår mitt ute i vattnet. Solen gassar ned på oss i båten, vi drillar, alla tre. Varsin stor sej, alla över tio pannor. Bromsen ställd på max samt tummen hårt pressad mot spolen, trots det tar fiskarna mer och mer lina.

“Bältet, bältet!” ropar min inte överdrivet starka kompis.
Trots att han använder det till varje fisk ska han ta av sig det när fisken åker ned i vattnet igen. Alla i båten står i t-shirt trots att vi är ute på havet. Spegelblankt hav, stor fisk varje släpp, och med en termometer som visar 20 grader, att återkalla dessa minnen i november när temperaturen ligger runt -5 och snön ligger på marken är både rogivande och jobbigt. Man vill tillbaka, man vill alltid tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *