Ett fiskeminne

Mitt bästa fiske minne är från i somras när jag pappa och två kompisar var ute och fiskade havsabborre. Det var väldigt blåsigt ute. Det blåste väldigt stark pålandsvind. Vi fick många små fiskar. Det börjar närma sig kvällen och vi skulle inte fiska så länge till jag kastar ut och min jigg sätter sig i botten tyvärr och så går linan av och det var en av dom sista jiggarna jag hade. Pappa säger att jag får låna hans spö och jag fick låna en jigg.

På första kastet hugger det en fin fisk. Jag gör ett ordentligt mothugg och fisken börjar rusa. Den sticker 150 till 160 meter på ett par sekunder. Backingen på linan börja synas jag kände direkt att det är en väldig fin fisk. Jag tror först att det är en bonito jag har fått på. När jag inte har många meter kvar på linan bestämmer jag mig för att pumpa in fisken väldigt hårt för annars hade den tömt rullen. Efter en lång fight början man att kunna se fisken. Den såg väldigt blank ut i vattnet så då trodde jag ett snabbt tag att det var en stor öring. När fisken kommer in till land och vi är redo att håva fisken säger pappa det är en stor havsabborre och han säger att den väger ungefär 2 kg. Han får gå ner på hala klippor för att håva fisken.När han försöker få in fisken i håven märker han hur stor den är.Det första han säger är att det är ett monster.

När jag får se fisken med egna ögon ser jag vilken drömfisk jag har fått. Jag och pappa ropar av glädje till våra kompisar att jag fångat en monsterhavsabborre. De kommer springande på de hala klipporna för att kolla på fisken och man kan se en liten glimt av avundsjuka men dom är väldigt glada för min skull. Det första de säger när de kommer fram och ser fisken är:
Klart att det är du som får den fisken. Det är la som vanligt.
Nu har du fiskat klart för ikväll, säger pappa av glädje. Jag har ju stått där i stort sett hela dagen och kastat! Fortsätter pappa.
Jag bara skrattar.

Jag tacklar ordning mitt eget spö. Jag gör några kast till och lite senare hugger det. Denna gång är det en öring på ungefär fem hekto… Efter det fick jag ytterligare fem havsabborrar. Totalt den dagen fick vi 100 havsabborrar. Det är bland det roligaste fisket jag haft i hela mitt liv och jag är så glad att jag fick uppleva det med min pappa. Detta var mitt bästa fiskeminne och detta kommer jag aldrig glömma så länge jag lever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *