Första Gädd Kontakten

Det var en sån där solig sommardag precis vid solnedgången när solens strålar sträckte sig ut. Därför valde jag en vik formad som en halvmåne. Solens strålar var som en bur för viken och bländade fiskarna som försökte ta sig ut.

Jag satte ankaret vid en gammal timmerstock som steg uppåt i vattnet. kastade
en pantherspinnare silvrig sked som blänker ljust över sommar ytan.

Jag kastade fyra till fem kast i ett liknande mönster som en solfjäder jag vevade snabbt in spinnaren precis under ytan. Inge hugg än. Jag ändrade min vevningstid och började veva långsammare. Spinnaren dök ner.

Inga hugg ännu jag kastade ännu en gång till lite mer till vänster. Gjorde samma sak vevade in långsamt då högg det till min första gädda.

Mitt första gädd hugDen gjorde inte så mycket motstånd ända tills jag skulle ta upp den från botten det gick bra tills den kämpade emot och gjorde rusningar rakt neråt. Då gick slirbromsen sönder eftersom jag inte hade fiskat så mycket så hade jag inte direkt kvalite grejer.

Mitt första gädd hugDen gjorde inte så mycket motstånd ända tills jag skulle ta upp den från botten det gick bra tills den kämpade emot och gjorde rusningar rakt neråt. Då gick slirbromsen sönder eftersom jag inte hade fiskat så mycket så hade jag inte direkt kvalite grejer.

Men det gick bra ändå efter tre till fem rusningar så gav den upp. Jag fick upp den bredvid båten den var stor minst över en meter. Mormor tog sin kvällspromenad
med sin hund och såg mig ute med båten och hon såg till och med gäddan från femton till tjugofem meter.

På grund av att det var min första gädda så vågade jag inte ta på den så roliga slutade med att den släppte.

Med missnöje och sorg så rodde jag tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *