Gäddfisket jag aldrig kommer glömma

När jag var ute och fiskade efter gädda för några år sedan, så var jag med om mitt livs bästa gäddfiske i Hjälmaren.

Klockan var runt halv fem på tisdagsmorgonen och jag var helt lyrisk över att få åka ut med ett gädd proffs men även den fantastiska luften med fågelsången i bakgrunden, då tänkte jag att nu kan denna dag inte bli bättre, men oj vad fel jag hade.

För dagen blev bara bättre och bättre eftersom gäddorna blev bara större och större ju längre tid vi fiskade. Dag 1 slutade med 12 gäddor varav den lägsta vikten var på 6,7kg och den största på 15kg.

Jag själv tog på en egengjord tail med lila karaktär i sin överkropp och självaste tailen var gul.

Dag 2 började med att leta upp betesfisken eftersom att gäddan ställer sig runt omkring dom för att käka sig smällfeta till vintern. De gäddorna är vi ute efter. Ju större gäddorna är desto större växer man som person inom självaste fisket, Jag själv tycker däremot att alla är olika och har olika synpunkter på det. När vi lagt en drift förbi en riktigt het vassrugg så tar det inte lång tid innan min kompis skriker:

“Den ä stor! va med mä håven Simon!!!!” Efter en kamp på cirka 20 minuter så får vi se aset vid vattenytan som får det stilla vattnet att bryta loss och samtidigt bygger det upp ett vårdat adrenalin. Om någon sett oss i båten så skulle man kunna tro att vi firade jul. Så spännande var det.

Samtidigt en Av dom känslorna man upplever sällan, man kan säga att vi två var som två barn på julafton. När gäddan på hela 11,5kg kom upp i båten så stod vi bara och tittade på varandra och bara log och njöt av solen som värmde oss och glittrade i vattnen efter att den enorma gäddan kommit upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *