Den magiskt blänkande bågen

Den magiskt blänkande bågen
Att det skulle bli just jag!
En mulen dag, runt den lilla svartbruna sjön bland resten av klassen, så föredrog jag och min kompanjon att välja den sida där det blåste in med en försiktig bris mot strandkanten.

Jag lade ut flugan i det dunkla vattnet, väntade tills den sjönk och direkt så kände jag en mindre dragning i fluglinan! Men det var en liten nyfiken öring som jag inte hade chansen att kroka. Jag hann dock se en glimt av den vackra varelsen.

flugan som far runt med en speciell rörelse under vattenytan påminde mig om ett höstlöv som singlar ner från ett träd. Jag höll i flugspöt med ett stadigt grepp i ena handen och höll linan med den andra.

Jag hörde min kompanjon tätt bakom mig som hade fått napp. Jag såg den vackra nyansen av regnbågen i ögonvrån, då jag fylldes av en liten besvikelse eftersom jag själv inte hade fått en vittring av den underbara varelsen.

Men besvikelsen blåstes bort när jag kände små ryckande rörelser i mitt flugspö, då jag hoppade till av lycka! Dock hade jag inte fått in den rosaskimrande fisken än, då jag måste tänka på att vara försiktig.

Efter en lyckosam stund så kunde jag få in den glänsande regnbågen till strandkanten. Det var min lyckodag! Jag fotade fisken snabbt, la den försiktigt i vattnet och lät den simma iväg till sin rätta miljö.

Känslan… Att äntligen ha fått uppnå sitt mål! Det är något som jag vill uppleva igen.

2 reaktioner till “Den magiskt blänkande bågen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *