En monstertorsk kommer upp från det kristallklara vattnet..

En monsterfisk kommer upp från det kristallklara vattnet..

Jag sitter i båten mitt ute på norska havet med bergstopparna i bakgrunden när jag känner i spöt att det är något där.

Och sedan gör jag ett bestämt mothugg. Det svarar med en stor tyngd första jag tänker är att det är bottennapp. Tills spöt börjar åka ner mot vattnet. Det är då jag inser att det här är en stor fisk som jag har krokat i.
Min syster hänger över räkningen och tittar ner i det djupa vattnet, hon skriker att det är en jättetorsk som kommer upp mot ytan sakta.

Om man har sett några 8 kilos torskar igår och tyckte dom var stora. Då är denna enorm. Jag hänger mig över relingen för att få tag på fisken. Den håller rullar och stökar i ytan så den är bökig att få tag på. Jag får tag på den med vänsternäven, och sedan tar jag högernäven i andra hjälen och lyfter upp den över relingen. Första tanken är att nu har jag en större än brorsan.

Jag krokar av den, pappa tar fram vågen och en säck som jag lägger torsken i.
Jag och pappa lyfter upp den vågen tickar, 10 13 15 och sedan stannar den på 16,2 kg. Jag och pappa tittar på varandra, det är helt galet. Den är över 16 skriker jag ut. Det är som att jag är uppe i himlen hela tiden. Pappa knäpper några bilder innan den får åka tillbaka till havet. Och resten av kvällen njuter jag av livet där uppe i den vackra miljön i Norge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *