Tidig sommarmorgon i juli

Tidig sommarmorgon i juli

Jag, min bror och min kusin gick upp tidigt en morgon för att få ut dom hetaste timmarna på sommarhalvåret efter gädda. Vi gick ner till bryggan och lastade båten med spön, beten och mat. Skärgården var spegelblank och soluppgången värmde våra kinder.

När vi närmade oss den första platsen på turen började jag pilla i lådorna efter ett bete, jag bestämde mig för att sätta på en gul/svart bomber 17A i beteslåset. Ankaret åkte i och kasten riktades mot en djupvass. Jag kastade mitt bete in i något som såg ut som en ficka i vassväggen och betet landade perfekt med ett plask. Jag började veva in och helt plötsligt sög det till i spöt och det tog tvärstopp. Jag gjorde ett hårt och snabbt mothugg och jag skrek till min bror och kusin att en bättre fisk var krokad och de vevade snabbt in sina beten för att göra sig beredda på en landning.
Vi var redo men inte gäddan, den rusade en gång två gånger och ytterliggare en gång. Jag pressade upp fisken från djupet och den började följa med sakta men säkert. Varken jag eller de andra i båten hade sett fisken än. Men nu kom den upp till ytan och plaskade. Min bror och kusin kollade på varandra och sen på mig och sa “ta det lugnt “. Jag började undra vad det var för storlek på fisken och blev nervös. Men nu kom den in till båten och ner i håven. Rullen frikopplades och jag kollade ner i håven och såg en otroligt vacker fisk med bombern i mungipan.
Jag krokade av fisken och la den i en IKEA kasse för att underlätta vägningen och minska skadan på fisken. Vågen landade på 5,67 kg vilket betydde nytt personbästa för mig. Efter några snabba kort fick den gå tillbaka ner till djupet. Det blev kramkalas och “PB bad” för mig. Sen satte jag mig vid ratten och var chaufför resten av dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *