Den vackra öringen

Den vackra öringen

Solen stod högt på himlen, vattnet strömmade på, flug livet var på topp och allt var perfekt. Flugvalet var en danica, krokstorlek runt 10, driften var över och jag skulle dra hem flugan.

Från ingenstans kom den vackra varelsen uppskjutande ur det kristallklara, brusande vattnet och tog min fluga. Trots att det inte var en jättestor fisk så var fajten hård, och nervös eftersom oron att tappa fisken var stor.

Den känslan som strömmar genom kroppen när man drillar en stark fisk i strömmande vatten är obeskrivlig. Du känner genom linan och spöt hur fisken stökar där nere i vattnet någonstans. Adrenalinet pumpar och hjärtat slår, samtidigt som lyckan är stor.

När fisken äntligen börjar bli trött och du börjar få kontroll på läget vill man bara få in den så fort som möjligt men inte för hårt, man måste hitta en balans så att man inte skadar fisken.

När fisken äntligen var landad och jag fick ta min första riktiga titt på den blev jag otroligt lycklig med tanke på att den här fisken inte var en av dom största som går i älven, men ända har den sån kraft i sig. Tänk bara att en dag få fightas med en utav dom största fiskarna i älven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *