En fin dag att fiska på

Jag kan varit sådär 10 år då jag var ut med mina kära mor och min upprymda kusin och skulle ut och fiska. Under händelsernas väg fångade vi ett par rejält stora regnbågslaxar. Solstrålarna sken på draget som bilda en solkatt på mitt bröst.En lång stund står jag där och kollar på draget sen sätter jag mig ner och iakttar vattenytan och ser ett par vak. Sedan kastar jag ut på vaket närmast mig vevar ser skeden blänka precis vid vattenytan sedan hör jag rullen hur den skriker och linan matades ut.

I det ögonblicket gjorde jag mothugg. Men det kändes som att jag gjorde det undermedvetet det satt bara i ryggmärgen. Vart var jag nu igen? Just det! När jag såg regnbågen sicksacka vid vattenytan liksom glänste den och nästan glimmade. Under tiden så stod alla tre och kollade på med spänning och häpnad då regnbågen gav upp tillslut. Då vevade jag in den med stor förväntan, jag tog upp den ur vattnet och betraktade fisken.
Denna händelse kommer jag alltid att bevara i mitt minne, när vi var tillsammans ståendes vid vattenbanken och såg den flammande bollen på himlavalvet sjunka ner i fjärran.Det var en fin dag att fiska på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *