En magisk gäddfight

Det var en kall morgon och dimman låg som ett täcke över sjön när vi kommer ner till båten. Det tar några drag sen startar motorn och vi åker sakta ut över den dimtäckta sjön och lägger i spöna med spöparavaner. Det tar inte lång tid innan första gäddan sitter.
Det var en fin grönfärgad gädda med gula prickar. Sen tar det några timmar innan den andra gäddan hugger.

När han börjar drilla fisken går linan av vid spöparavanen och blir flytande kvar på den stilla sjön. Han sätter sig ner bekymmersamt och jag tänker att linan kanske ligger kvar vid paravanen, så vi plockar upp alla spön och åker sakta dit och linan ligger på riktigt kvar vid paravanen och fisken är kvar vid andra änden. Fisken blev landad det var en liten gädda men ändå kul att ingen av oss hade varit med om det innan.

Timmarna gick, det började bli mörkt, plötsligt ser jag i ögonvrån hur spöt i spöhållaren står i en båge med linan rakt bakom båten. Det är min tur att ta fisken så jag tar spöet ur spöhållaren och känner direkt att det är en bättre fisk jag drillar. Jag fightas med fisken i några minuter innan min kompis kan landa den. När vi lyfter upp den är det en riktigt fin gädda med bra kondition.

Vi vägde fisken till 5,48kg och va 102cm lång efter vi vägt den fina fisken lägger vi ner den i ett keepnet för att hinna återhämta sig och vi kan plocka undan och ta fram kameran. Jag tar upp fisken tar några snabba kort sedan kan den gå tillbaka ner i den mörka skogssjön.
Jag och min kompis tittar på varann och ger en high-five sen plockar vi ihop allt och börjar rulla hem efter en upplevelserik dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *